Actueel

 

12-04-'17

(English) New edition Netherlands Quarterly of Human Rights now online!

De nieuwe editie van the Netherlands Quarterly of Human Rights staat nu online bij: http://nqhr.sagepub.com. Dit is de eerste editie bij de nieuwe uitgever van de NQHR: SAGE.

In deze editie onder andere:

  • Column door Lionel Veer over zijn periode als Nederlandse Mensenrechtenambassadeur;
  • Artikel over “Access to Justice in the European Convention on Human Rights” door Janneke Gerards en Lize Glas.
  • Artikel over “Systematic Integration Between Climate Change and Human Rights in International Law?” door Ottavio Quirio.
  • Artikel over “Human Rights of North Korean Migrant Workers” door Yejoon Rim.
 
 

28-03-'17

Programma workshop 5 april: Human Rights and Vulnerability

Op 5 april 2017 organiseerst het SIM in het kader van het FRAME project een workshop over mensenrechten en het concept van kwetsbaarheid. De workshop zal in het Engels plaatsvinden.

Het programma is hier.

Datum: 5 April 2017
Locatie: Raadzaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht
Tijd: 9.00- 17.00
Registratie: de workshop is open voor publiek. Registreren kan door een email te sturen naar secretariaat.ier@uu.nl

 
 

20-03-'17

Seminar 8 juni: Transitional Justice, Social Justice, and Human Rights

Samen met het Focusgebied Cultures, Citizenship, and Human Rights en het Montaigne Centrum voor Rechtspleging en Conflictoplossing, organiseert SIM een Engels-talig seminar over  ‘Transitional Justice, Social Justice, and Human Rights‘. Het programma is hier te lezen. U kunt zich registreren voor het seminar door een email te sturen naar Karolina Aksamitowska (k.j.aksamitowska@uu.nl).

Datum: 8 Juni 2017
Locatie: Raadzaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht
Tijd: 9.00- 17.00

 
 

20-02-'17

Barbara Oomen ontvangt NWO VICI beurs

SIM is feliciteert SIM fellow professor Barbara Oomen met het behalen van de prestigieuze NWO VICI Beurs. Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland . Met de beurs kunnen de wetenschappers de komende vijf jaar een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opbouwen. De titel van Barbara’s onderzoek is: Grenzeloos gastvrij: lokale overheden en de mensenrechten van vluchtelingen in Europa.

Internationale mensenrechten en lokale overheden. De vluchtelingencrisis vraagt veel van steden, die verbazingwekkend verschillend reageren. Daarom onderzoeken wij de betekenis van mensenrechten voor de wijze waarop Europese steden vluchtelingen verwelkomen en integreren. Juridisch, in de praktijk en in het lokale debat. Dit versterkt deze processen, en de waarde van mensenrechten.

 
 

13-02-'17

SIM Nieuwsbrief Winter 2017

De SIM Winter 2017 Nieuwsbrief is zojuist gepubliceerd! De nieuwsbrief bevat een overzicht van onze recente activiteiten en publicaties, en nog veel meer. U kunt de nieuwsbrief hier lezen. U kunt zich ook gratis abonneren op de SIM nieuwsbrief door een email te sturen naar sim@uu.nl.