Peter Baehr Lezing 25 september 2015

UITNODIGING VOOR DE SIM PETER BAEHR LEZING
VRIJDAG 25 SEPTEMBER 2015

Het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) van de Universiteit van Utrecht nodigt u uit voor de SIM Peter Baehr lezing 2015 ter ere van onze 34ste jubileum. Dit jaar zijn wij vereerd dat de lezing zal worden gegeven door

Professor Barbara Oomen

Zij zal spreken over:

Human Rights between Law and Politics

De lezing op vrijdag 25 september 2015 zal gevolgd worden door een discussie met de spreker en een borrel.

Barbara M. Oomen is de dean van University College Roosevelt en een Professor in Sociologie van Mensenrechten aan de Universiteit van Utrecht. Zij is tevens een SIM fellow.

Invitation SIM Peter Baehr Lecture 2015

Professor Oomen heeft een PhD (cum laude) van de Universiteit van Leiden en heeft veelvuldig gepubliceerd over de relatie tussen recht, cultuur en de maatschappij in het algemeen en mensenrechten in het bijzonder. Zij is vroeger verbonden geweest aan de afdeling Legal Pluralism aan de Universiteit van Amsterdam. Haar recente onderzoeken gaan over mensenrechten in Nederland en de opkomst van mensenrechtensteden. Prof. Oomen is een lid van de Raad van Advies van het Nederlandse College voor de Rechten van de Mens en voorzitter van de Stichting Freedom Lectures. Ze is een voormalig lid van de Constitutional Review Commission en de UNESCO Science Commission, en een voormalige voorzitter van de Commission on Human Rights of the Advisory Council on International Affairs, en de Netherlands Platform on Human Rights Education.

Locatie:
Raadzaal, Achter Sint Pieter 200, Utrecht

Programma:
15:00 Binnenkomst: koffie/ thee
15:30 Opening en welkom door professor Antoine Buyse, directeur van het SIM
15:35 Lezing door professor Barbara Oomen
16:15 Discussie
16:30 Borrel

U kunt registreren door een email te sturen naar secretariaat.ier@uu.nl, met vermelding van ‘SIM Peter Baehr Lecture 2015’.